Ny Takräckesbåt Alumacraft 1236

DSC_6675

Har länge funderat på att skaffa en takräckesbåt samt en båt som kan byta ut vår helt fallfärdiga eka nere vid lillsjön på landet.

Nu är den införskaffad en AlumaCraft 1236 den är 3,70 lång och är 1,40 bred en alldeles perfekt båt att fiska i på mindre vatten. Jag har även gjort om en Biltema Sjösättningsvagn så den kan kopplas till bil den använder vid sjösättning nere i närmaste sjön (ca 300 meter).

Skönt med vagn så man bara kan fylla båten med all utrusning utan att slippa bära bara köra ner till sjön koppla bort vagnen och dra den för hand sista biten så är sjösättningen klar.. 58 kg är ju inte mycket. Det är även skönt att slippa sätta på takräcke för mindre transporter det funkar verkligen klockrent.

DSC_6684

Nu är det bara att vänta på första fisketuren har bara varit ute och kört i sjön ett litet testvarv utan fiskeprylar. Båten gör ca 4-6 knop med en 2hk motor.

Några tips gällande dig som funderar på en AlumaCraft 1236

* Biltema Sjösättningsvagn 999 kr förläng med extra aluminiumrör och sätt på en kulhandske.
* Spöhållare sätter man fast med långa spännband bakom reglarna i sidorna så man slipper göra hål.
* Aluminiumpaddlar från Biltema för ca 300 kr lätta och funkar till båten!
* Thules takräcke som är 150cm  breda gör det enkelt att sätta fast båten på taket dock dyra.

2 svar

  1. Kim skriver:

    Hej 🙂 Behöver man tänka på något speciellt när man surrar fast båten på taket? Hur gör du för att den ska sitta stadigt? Märkt att det blir ostadigt eller något på motorväg eller så?

  2. McD skriver:

    Hej, Nej jag har inte märkt något har iof köpt ett räcke som är 120 brett så jag gott om utrymme på sidorna för att sätta fast spännband. Kör man kortare räcken så blir det svårare att få fast båten. Ett tips är även att köra spännbanden i kors över båten.. .samt att man sätter ett extra fram från höger till vänster. Då kan du köra 110 kmh utan problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.