Kategorier

Arkiv

2017-04-02 Första båtpasset i år 7 gäddor upp

Skönt då var det äntligen dags att lägga ner båten i sjön, det blev ett pass på landet. Temperaturen låg mellan 5-8 grader i luften och mellan 2,5 och 4,7 grader i vattnet. 

Kastade igenom våra vanliga ställen fast djupkanterna in mot lekvikarna inte ett pet första timmen, drog oss då in mot grundare vatten och hade lite kontakt med små hangäddor som börjat gjort sig i ordning för lek. Kände då att det var läge att åter igen dra ut på djupare vatten och stod och nötte av en brant där det var mycket betesfisk. Efter några minuter så kom första gäddan upp och det tog inte lång stund innan nästa kontakt. Oskar klippte på en helt ok gädda på 5,02 kg och jag strax därefter en på 3,5 kg de riktigt stora lyste dock med sin frånvaro.

Testade även att köra lite abborre men det var helt dött i alla fall där vi testade så det blev direkt iskallt och vi plockade ner grejerna och körde vidare efter gäddan. De gäddor vi fick idag var riktigt feta se bara min nedan på ca 4 kg utan alla fisk i magen hade den knappt vägt 3 kg. 

Nästa vecka blir det dubbeldag både fiske lördag och söndag ska bli riktigt kul, åker dock sen på ytterligare en fotoperation så man lär vara borta några veckor från att stå i en båt så det gäller att passa på.

Dela detta med andra...
Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someonePrint this page

Leave a Reply

  

  

  

tolv + femton =