Kategorier

Arkiv

2017-03-24 Julen kom tidigt i år, härlig uppgradering av båten.

Då var det dags att byta ut mina två trotjänare i båten både min modifierade Minn Kota PowerDrive V2 i-pilot/copilot och mitt Humminbird 1197c SI Combo med en 10.4″ skärm.

De stora uppgraderingarna har en viss förmåga att gräva djupa hål i plånboken. Men jag kände ändå att det nu var dags att göra en förändring. Inte för att något har slutat fungera utan mer som en framtidssäkring samt en uppgradering av funktioner och förbättringar.

Min nya kartplotter Humminbird Helix 10x SI Sonar GPS (Gen 1) kommer utöver alla små förbättringar framförallt att ge mig Autochart live / AutoChart ZeroLine samt möjligheten att visa Sonar Chart i övrigt är jag som sagt var väldigt nöjd med min 1197:a den gör sitt jobb alla dagar i veckan. Utöver själva uppgraderingen av lodet kommer jag även uppgradera min GPS givare och sätta in en givare med Heading Sensor. (Vilket synkar riktningen på kartbilden med båtens riktning vilket underlättar tex vid fiske på grynnor).

Gällande den nya elmotorn Minn Kota TERROVA 55 LB 54″ US2/i-PILOT (Gen 1) är det fler saker som kommer ändra mitt fiske då alla delar jag tycker min PowerDrive V2 saknar finns i Terrovan. Det jag tänker på är den lösa vaggan som gör det enklare att fälla upp motorn, Bättre handtag bak på motorn som gör det enklare att fälla ner den, brytare som stänger av motorn om den är på när du tar upp den, mer kraftfull design och bättre elektronik. Kommer dock sakna mina Copilot kontroller något som jag inte köpt till denna.

Vill med detta även passa på att tacka Jan Comstedt AB för all hjälp och support under åren och att de ger mig möjligheten att använda utan tvekan marknadens bästa båtelektronik, ett jätte tack!

Dela detta med andra...
Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail to someonePrint this page

Leave a Reply

  

  

  

fjorton − 4 =